f Filmski konkurs za „Grin fest 2014” otvoren do 26. septembra - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Filmski konkurs za „Grin fest 2014” otvoren do 26. septembra

11.09.2014

Svi autori kratkih i amaterskih filmova na temu životne sredine do 26. septembra mogu prijaviti svoje radove za prikazivanje na petom Međunarodnom festivalu zelene kulture „Grin fest”.

Festival se ove godine održava pod sloganom „Pametni gradovi” od 29. do 31. oktobra, saopšteno je iz Centra za unapređenje životne sredine koji organizuje festival u saradnji sa Domom omladine Beograda, i uz pomoć Grada Beograda – Sekretarijata za zaštitu životne sredine, Sekretarijata za kulturu i kompanije „Lenovo”.

Na konkurs za amaterski film se mogu prijaviti radovi samo ako su u potpunosti snimljeni amaterskom tehnikom: snimci napravljeni mobilnim telefonom, foto-aparatom i amaterskom video-kamerom. U okviru ove kategorije biće dodeljene nagrade u tri starosne kategorije: do 18, od 18 do 27, i preko 27 godina, kao i specijalna nagrada Grada Beograda – Sekretarijata za zaštitu životne sredine. Program kratkog filma je namenjen svim profesionalcima iz oblasti kinematografije koji se bave temama prirode, životne sredine i ekologije. Nagrade će biti dodeljene za dva najbolja kratka filma. Nagrade za pobednike, u okviru obe kategorije, obezbedila je kompanija „Lenovo”.

Spisak filmova koji su ušli u selekciju za neku od vrednih nagrada festivala biće objavljen 15. oktobra na zvaničnoj internet-stranici festivala (www.greenfest.rs), gde se nalazi i kompletna konkursna dokumentacija.

Izvor: http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1621716

Povratak...