f Pokrajina podržava Regionalnu deponiju sa 19 miliona dinara - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Pokrajina podržava Regionalnu deponiju sa 19 miliona dinara

04.09.2014

Pokrajinski sekretarijat za finansije podržao je sa skoro 19 miliona dinara projekat izgradnje Regionalne deponije u Subotici.

Kako je saopšteno iz ovog sekretarijata, u cilju brže realizacije projekta izgradnje Regionalne deponije u Subotici, sa sedam jedinica lokalne samouprave koje pored Evropske unije finansiraju ovaj projekat - Suboticom, Bačkom Topolom, Kanjižom, Sentom, Malim Iđošem, Čokom i Novim Kneževcem, zaključeni su ugovori o sufinansiranju faze projekta koja se realizuje u 2014. godini „Priprema i izrada projektno - plansko tehničke dokumentacije“.

Ukupna vrednost planiranih radova u ovoj godini iznosi 343.966 evra. Opštine i grad Subotica obezbeđuju 180.173 evra, ili 52% sredstava, a Pokrajinski sekretarijat za finansije 163.793 evra, ili 48% potrebnih sredstava.

Sekretarijat je, kako je saopšteno, sredstva preneo tokom meseca juna – 18.941.563,04 dinara.

Bespovratna sredstva za sufinansiranje višegodišnjih razvojnih projekata koji se finansiraju iz fondova Evropske unije planirana su odlukom o budžetu AP Vojvodine za 2014. godinu u iznosu od 200 miliona dinara. Konkurs je otvoren do utroška sredstava, odnosno do 31. oktobra 2014. godine.

“Davanjem ovakve vrste finansijske podrške iz budžeta Pokrajine omogućuje se povlačenje veće mase sredstava iz fondova Evropske unije, a time i brži društveno-ekonomski razvoj, kako Vojvodine, tako i Srbije” – navedeno je u saopštenju sekretarijata.

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/dru-tvo/pokrajina-podr-ava-regionalnu-deponiju-sa-19-miliona-dinara

Povratak...