f Ministar Snežama Bogosavljević Bošković na svečanoj konferenciji o zaštiti životne sredine - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Ministar Snežama Bogosavljević Bošković na svečanoj konferenciji o zaštiti životne sredine

05.09.2014

U skladu sa unapređenim programom partnerstva između Republike Srbije (Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine) i Ministarstva životne sredine, klime i energetike pokrajine Baden Virtenberg, realizovaće se Konferencija najvišeg nivoa, 09. septembra 2014. godine u Štutgartu. Delegaciju Republike Srbije će predvoditi ministar prof. dr Snežana Bogosavljević-Bošković i državni sekretar mr Stana Božović, a sastanak će biti održan sa kolegama adekvatnog Ministarstva Baden Vitenbega, ministrom Francom Unterštelerom i timom njegovih saradnika.

Oblasti poljoprivrede, vodoprivrede, zaštite životne sredine, klimatskih promena, zaštite prirode, obnovljivih izvora energije i ruralnog razvoja su već godinama dominantna tema diskusija, razmena iskustva i primera dobre prakse Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i GIZ-a. Ovoga puta, takođe očekujemo pozitivne i konstruktivne rezultate, kao i projektne predloge koji će unaprediti kvalitet života građana obe države. Smatramo dominantnim tri aspekta saradnje:

1.Unapređenje političkog dijaloga na nivou ministarstava i kompatibilnih institucija,

2.Unapređenje saradnje na nivou kompanija i različitih asocijacija iz sektora proizvodnje energije iz biomase,

3.Razvoj i razmenu ekspertskih znanja Univerzitetskog i naučno-istraživačkog nivoa.

Očekujemo da će Konferencija u Štutgartu doprineti implementaciji prethodno postignutih dogovora i pre svega, uspostavljanja tehnološkog partnerstva u oblasti primene biomase kao obnovljivog izvora energije, što će svakako intenzivnije povezati privredne subjekte, univerzitete, organizacije i opštine naših zemalja.

Izvor: http://www.mpzzs.gov.rs

Povratak...