f Svečana dodela nagrada najboljim vaspitno-obrazovnim institucijama - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Svečana dodela nagrada najboljim vaspitno-obrazovnim institucijama

05.09.2014

Na svečanoj dodeli nagrada najboljim vaspitno-obrazovnim institucijama u okviru Programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“, održanoj 05. septembra 2014. godine, u svečanoj sali opštine Sremski Karlovci, najboljim predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, kao i školama za učenike sa smetnjama u razvoju dodeljene su nagrade.

U školskoj 2013/2014 godini za učešće u Programu prijavilo se 92 vaspitno-obrazovne institucije, dok je 63 vaspitno-obrazovne ustanove uspešno realizovalo planirane aktivnosti. Po oceni stručnog žirija, najbolje 24 predškolske ustanove, osnovne, srednje škola i škola za učenike sa smetnjama u razvoju, dobile su 38 nagrada, koje su im dodelili potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, upravu i nacionalne zejednice Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar, urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine dr Slobodan Puzović i pomoćnik pokrajinskog sekretara za energetiku i mineralne sirovine Sava Dobranić.

Izleti u zaštićena područja u APV, ekološki kamp, seminar/edukacija iz oblasti zaštite životne sredine, štedljive sijalice i druge nagrade, obezbeđene su uz pomoć brojnih partnera: Pokreta gorana Vojvodine, RECAN – fonda za povraćaj i reciklažu limenki, JVP „Vode Vojvodine“, JP „Vojvodinašume“ i Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Rusanda" Melenci.

Ovom skupu prisustvovali su direktori, koordinatori programa, vođe timova i drugi predstavnici nagrađenih škola i predškolskih ustanova.

Izvor: http://www.ekourb.vojvodina.gov.rs

Povratak...