f Beograd: „Zelenilo” od oktobra pokreće akciju „Uredimo zajedno” - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Beograd: „Zelenilo” od oktobra pokreće akciju „Uredimo zajedno”

20.08.2014

Javno komunalno preduzeće „Zelenilo – Beograd” i Sekretarijat za komunalne i stambene poslove organizuju akciju „Uredimo zajedno”, koja će trajati od 1. oktobra do 30. novembra.

Cilj ove akcije je da se građani Beograda uključe u uređenje i održavanje površina oko svojih stambenih zgrada i time svoje životno okruženje učine još kvalitetnijim i lepšim za život, saopšteno je iz JKP „Zelenilo – Beograd”.

Skupštine stanara imaju priliku da do 15. septembra daju svoje predloge za ozelenjavanje i uređenje svog stambenog naselja popunjavanjem prijave koja se nalazi na sajtu „Zelenila” www.zelenilo.rs. Popunjenu prijavu je potrebno poslati na mejl adresu info@zelenilo.rs ili na adresu JKP „Zelenilo – Beograd”, Centar za informisanje, Mali Kalemegdan br. 8 za akciju „Uredimo zajedno”.

Po završetku konkursa, stručna lica iz ovog javnog komunalnog preduzeća obići će sve prijavljene lokacije i proceniti mogućnost realizacije zahteva. Pri tome, prednost će imati prostori oko zgrada u kojima živi veći broj dece.

Konkretnom početku izvođenja radova na odabranim lokacijama prethodiće edukacija stanara u ekološkim radionicama o značaju zelenila, kao i o njegovoj zaštiti. Skupštine stanara će takođe od „Zelenila” dobiti svu neophodnu stručnu pomoć, biljni i dendro materijal. Kraj akcije podrazumevaće potpisivanje protokola o saradnji, čime će stanari biti u obavezi da čuvaju i održavaju ozelenjene površine.

Ostali učesnici na ovom konkursu, čije lokacije ne budu odabrane za realizaciju, biće obuhvaćeni planom za narednu godinu, saopšteno je iz ovog javnog komunalnog preduzeća.

Izvor: http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1617326

Povratak...