f Kosidba na Rajcu ostavila otkose smeća - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Kosidba na Rajcu ostavila otkose smeća

19.08.2014

Posle turističko-privredne manifestacije "Kosidba na Rajcu" to izletišste ostalo je u smeću i otpadu, kažu danas meštani koji ovde žive i turisti koji trenutno tu borave.

U ime grupe nezadovoljnih građana, Branka Milić (63) novinarima je pokazala fotografije sadašnjeg stanja na Rajcu gde se vide gomile smeća koje su ostale od raznih tezgi i šatri koje su bile postavljene za vreme manifestacije, koja je održana pre mesec dana.

"To se sve nalazi pored puteva koji vode do vrha tog izletišta, odmarališta za decu 'Kolubara' i brojnih vikendica, a ovde su pored redovnih gostiju i planinari koji često pohode ovo područje", kazala je Milićeva.

Ona je izjavila da su se građani obraćali nadležnim službama u Ljigu, kome Rajac pripada, ali da one nisu reagovale iako Turistička organizacija ubira značajna sredstva od boravišnih taksi koje dnevno iznose 60 dinara po osobi.

"Na gomilama smeća se stalno nalaze psi lutalice, što stvara mogućnost zaraze, a sve to ostavlja ružnu sliku u ovom predivnom prirodnom okruženju", rekla je ona.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije u Ljugu Zoran Milisavljević rekao je agenciji Beta da je posle "Kosidbe na Rajcu" organizovano čišćenje i da su četiri kamiona komunalne službe uklonila smeće.

"Moguće je da je negde nešto ostalo i mi ćemo odmah sa komunalnim inspektorima izaći na teren da vidimo šta je u pitanju jer lepotu Rajca samo čovek može da pokvari", rekao je Milisavljević.

Izvor: http://zelenasrbija.rs/srbija/7047-kosidba-na-rajcu-ostavila-otkose-smea

Povratak...