f Ministri o široj saradnji Srbije i Baden Virtemberga - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Ministri o široj saradnji Srbije i Baden Virtemberga

31.07.2014

Srbija i Baden Virtemberg mogu da unaprede saradnju u nizu oblasti, konstataovano je na današnjem sastanku u Beogradu ministara Srbije i te nemačke pokrajine.

Mogućnosti razvoja saradnje u poljoprivredi, vodoprivredi, u zaštiti životne sredine, zaštiti od klimatskih promena, u korišćenju obnovljivih izvora energije, i u razvoju sela, utvrdili su ministar životne sredine, klime i energetike Baden Virtemberga, Franc Untrašteler, i ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Snežana Bogosavljević Bošković.

Dvoje ministara se složilo i o unapređenju saradnje u obnovi područja pogođenih elementarnim nepogodama, piše saopštenju Ministarstva poljoprivrede Srbije.

Snežana Bogosavljević Bošković je zahvalila nemačkoj Agenciji za međunarodnu saradnju (GIZ) zbog finansijske i stručne podrške Srbiji.

Istakla je projekat za razvoj održivog tržišta energije biomase u Srbiji, koji će njeno ministarstvo u saradnji s GIZ-om sprovoditi i u naredne tri godine. Osam miliona evra za to obezbeđuje se kroz investiciono-tehničku pomoć nemačkih partnera u tom projektu.

Istaknuto je da je taj projekat važan zbog povezivanja preduzeća, univerziteta, organizacija i opština Srbije i Nemačke u nizu oblasti.

Izvor: http://zelenasrbija.rs/srbija/6999-ministri-o-iroj-saradnji-srbije-i-baden-virtemberga

Povratak...