f Uzeli novac za drvorede koje nisu posadili - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Uzeli novac za drvorede koje nisu posadili

19.07.2014

Jene Maglai, gradonačelnik Subotice, izjavio je da je zbog malverzacija sa sadnjom vetrozaštitnih pojaseva naneta šteta od milion evra.

Za program pošumljavanja je Ministarstvo poljoprivrede dalo 395 hektara državnog zemljišta, a ugovorom je JKP „Čistoća i zelenilo“ trebalo to da uradi za četiri godine. Država je dala 23 miliona dinara, a pokrajina oko 14 miliona dinara. Zakup zemlje je koštao oko 100.000 evra godišnje pa je izgubljeno još oko 400.000 evra.

- U Đurđinu je dato 203 hektara, u Bikovu 89, Žedniku 102 hektara. Prošlogodišnja kontrola je utvrdila da u Bikovu nije urađeno pošumljavanje, već su parcelu obrađivali nepoznati ljudi. U Đurđinu je pošumljeno oko 25 hektara, ali su parcele zakorovljene - objašnjava Maglai.

Komisija za nadzor nije radila kako valja pa je formirana radna grupa koja je utvrdila nedostatak dokumentacije i dokaze da je obavljena javna nabavka.

- Prema nalazima radne grupe, odgovorni su Vladimir Dragin, tadašnji direktor „Čistoće“, Elizabeta Tumbas i Nikolov Nikočolov - kaže gradonačelnik, naglašavajući da je program vetrozaštitnih pojaseva u vrednosti od 102 miliona dinara počeo 2007, a da su „Vojvodina šume“ jedine završile posao.

Izvor: http://www.blic.rs/Vesti/Vojvodina/481407/Uzeli-novac-za-drvorede-koje-nisu-posadili

Povratak...