f Otvoren foto-konkurs „Plavo-zeleni svet 2014” - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Otvoren foto-konkurs „Plavo-zeleni svet 2014”

18.07.2014

Svi ljubitelji fotografije i prirode imaju priliku da osvoje vredne nagrade na konkursu za najbolju amatersku fotografiju prirode „Plavo-zeleni svet”. Konkurs je otvoren do 25. avgusta, nakon čega će biti organizovana dodela nagrada, kao i izložbe u Beogradu i Novom Sadu. Konkurs organizuje Centar za unapređenje životne sredine u saradnji sa Telenor fondacijom i uz podršku grada Beograda – Sekretarijata za zaštitu životne sredine. Cilj konkursa je promocija prirodnih bogatstava i buđenje svesti građana o značaju očuvanja prirode u Beogradu i Srbiji.

Autori mogu da konkurišu sa najviše tri fotografije, veličine do 2 megabajta, koje mogu da pošalju putem interneta, kroz obrazac na stranici www.bgmap.rs/konkurs. Jedina dozvoljena obrada jesu korekcija boja i oštrine, dok će fotografije sa drugim intervencijama biti izuzete iz konkursa. Stručni žiri odabraće dve najbolje fotografije pristigle na konkurs, dok će posetioci internet-prezentacije www.bgmap.rs moći da odaberu najbolju fotografiju po izboru publike do 10. septembra, nakon čega će biti objavljena imena pobednika i učesnika ovogodišnje izložbe.

Najboljih 14 fotografija biće predstavljeno na izložbi „Plavo-zeleni svet” u Ustanovi kulture „Parobrod” od 16. do 18. septembra, kada će biti organizovana i ceremonija dodele nagrada. Tokom proleća iduće godine, izložba će biti predstavljena građanima Beograda i Novog Sada na nekoj od najprometnijih gradskih lokacija.

Izvor: http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1612846

Povratak...