f Gradska komunalna preduzeća nastavljaju sa uređivanjem priobalja - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Gradska komunalna preduzeća nastavljaju sa uređivanjem priobalja

09.07.2014

Radnici „Zelenila”, „Čistoće” i „Beogradvoda” nastavili su sa čišćenjem priobalja, a od jutros se radi na uređivanju pravca od ušća do hotela „Jugoslavija”. Na terenu je više od 50 radnika sa deset kamiona i specijalizovanih mašina, a prema procenama, čišćenje i uređenje ovog dela obale trajaće naredna tri dana.

Darko Glavaš, direktor „Beokom servisa” i koordinator aktivnosti na čišćenju i uređenju grada, istakao je da je današnja akcija nastavak dosadašnjih aktivnosti koje imaju za cilj da Beograd bude uredan i čist grad.

– Posle ukidanja vanredne situacije počeli smo sa uklanjanjem džakova, nastavili sa pranjem šetališta i biciklističkih staza, a sada nastavljamo sa uklanjanjem naplavina i uređivanjem krošnji stabala. JVP „Beogradvode”, koje su inače nadležne za ovaj prostor, trenutno su najvećim delom zauzete nasipima u Obrenovcu, Lazarevcu i Grockoj, i mi im pomažemo dodatnim ljudstvom i tehnikom, kako bi na najbolji način i što pre obavili posao. Pre nas, prostor su obišli komunalni inspektori i komunalni policajci, koji su upozorili vlasnike splavova da očiste površine oko svojih objekata. Veliki broj njih je postupio po dobijenim nalozima, ali ima i onih koji su se oglušili, te su inspektori i danas sa nama i postupaće po propisima – rekao je Glavaš.

Direktor „Beokom servisa” podsetio je i da su gradska komunalna preduzeća početkom proleća počela akciju uređenja podzemnih prolaza, uklanjanja deponija i generalnog čišćenja grada.

– Najmanje jednom mesečno podzemni prolaze se generalno čiste, uklanjaju grafiti i plakati, a uskoro ćemo početi i sa detaljnim uređenjem prolaza kod Palate „Albanija”. Radili smo i na uređenju Knez Mihailove ulice, gde posao nije potpuno završen, jer ćemo uskoro krenuti i sa zamenom oštećenih ploča. Akcija čišćenja priobalja se sprovodi po već utvrđenoj dinamici, današnja akcija je četvrta po redu, a u međuvremenu su očišćeni delovi obale kod Sajma, na Savskom vencu, u Zemunu, na novobeogradskom keju i kod Brankovog mosta. Istovremeno, uklonjeno je i oko 40 većih deponija sa teritorija opština Novi Beograd, Voždovac, Rakovica i drugih. Podsetiću da je tokom trajanja vanredne situacije u Obrenovcu i Lazarevcu bilo angažovano više od polovine kapaciteta gradskih komunalnih preduzeća, a obavezu prema ugroženima smo imali i kada je olujni vetar naneo štetu stanovnicima Šopića i okolnih lazarevačkih naselja – rekao je Darko Glavaš.

Kako procenjuju u „Beokomu”, u narednih sedam dana završiće se aktivnosti na uređenju i čišćenju priobalja, kada će se težište rada prebaciti na nastavak uklanjanja „divljih” deponija.

Izvor: http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1611302

Povratak...