f Nedovoljan broj komaraca za tretiranje - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Nedovoljan broj komaraca za tretiranje

03.07.2014

Tretiranje larvi i odraslih vrsta komaraca iz vazduha i sa zemlje, koje je prošle nedelje, najavila novosadska "Ciklonizacija", a koje je trebalo da bude obavljeno od 20. juna do 5. jula, je izostalo, jer je na osnovu izveštaja o brojnosti komaraca koje je prekjuče dostavila ova firma, taj broj nedovoljan za avio tretiranje ovih insekata, izjavio je za Radio Suboticu izvršilac za ekonomske i komunalne poslove u gradskoj Službi za komunalne poslove i saobraćaj Goran Išpanović.

"Ciklonizacija" će sredinom meseca, kada se očekuje povećana brojnost komaraca, u klopkama koje će biti postavljene na nekoliko lokacija na teritoriji grada, obaviti novo prebrojavanje. Ukoliko rezultati prebrojavanja komaraca budu odgovarajući, pristupiće se avio tretmanu, naglasio je Goran Išpanović.

Prema njegovim rečima, tretiranje komaraca je obavljeno sredinom juna u mesnim zajednicama Palić, Dudova šuma, Prozivka, Bajnat, deo Aleksandrova, Ker i Gat, kao i na vodenim površinama u okolini grada, kanalima i barama.

Lokalna samouprava će obezbediti još 25 hiljada bioloških tableta za uništavanje komaraca koje će građanima biti podeljene u mesnim zajednicama. Grad je za uništavanje komaraca ove godine izdvojio oko šest miliona dinara.

Izvor: http://www.subotica.com/vesti/nedovoljan-broj-komaraca-za-tretiranje-id19819.html

Povratak...