f Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja reciklera Srbije - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja reciklera Srbije

23.06.2014

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković i predstavnici Ministarstva sastali su se danas sa predstavnicima Udruženja reciklera Srbije u prostorijama Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Na sastanku je bilo reči o rešavanju trenutnih problema u reciklažnoj industriji, raspisivanju konkursa za 2014. godinu i isplati nadoknada za otpad koji je tretiran u 2014. godini, a za šta sredstva moraju biti projektovana i za budžet za 2015.godinu. Jedna od tema bila je i uspostavljanje rada Fonda zelene ekonomije radi kontrolisanja priliva eko taksi i njihovo transferisanje putem naknada reciklažnoj industriji.

Na sastanku je dogovoreno da se u narednih par dana zakaže i održi sastanak sa Ministrom finansija gospodinom Krstićem i sa predsednikom Vlade gospodinom Vučićem radi iznalaženja najboljeg mogućeg održivog rešenja, kao i formiranje Radne grupe koja će se sastojati od predstavnika Udruženja i zaposlenih u Ministarstvu, koji će učestvovati u pregovorima i rešavanju aktuelnih pitanja u ovoj oblasti.

Izvor: http://www.mpzzs.gov.rs

Povratak...