f Akcija velikog spremanja u MZ „Centar III” u Subotici - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Akcija velikog spremanja u MZ „Centar III” u Subotici

21.06.2014

Rukovodstvo Mesne zajednice „Centar III” organizovalo je danas akciju velikog spremanja MZ „Centar III” u okviru koje je više od 50 volontera uklanjanjalo grafite sa pojedinih zgrada, čistilo i kosilo javne površine i uređivalo prostor oko ove mesne zajednice. Radove na uređenju Mesne zajednice „Centar III” obišla je Maria Kern Šolja, pomoćnica gradonačelnika zadužena za komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine.

Uz isticanje da akcija velikog spremanja zaslužuje pohvale i da može da posluži kao primer drugim mesnim zajednicama kako se brine o uređenju životne sredine, Maria Kern Šolja je izrazila zadovoljstvo što se sredstva u iznosu od 150.000 dinara, koja su 31. mesnoj zajednici dodeljena po osnovu Konkursa za finansiranje aktivnosti na unapređenju stanja životne sredine u 2013. godini, troše na adekvatan način.

- Drago mi je što prisustvujem akciji čiji je cilj da i ova mesna zajednica, i naš grad, izgledaju uredno i pristojno. U ponedeljak, 24. juna, raspisaće se konkurs za javne nabavke i potrudićemo se da svaka od 37 mesnih zajednica, koliko ih je ukupno u Subotici, dobije po jednog higijeničara – naglasila je Maria Kern Šolja.

Ona je kazala da je iz sredstava planiranih za unapređenje životne sredine ove godine predviđeno opremanje JKP „Čistoća i zelenilo” i JP „Palić-Ludaš”, kako bi što uspešnije realizovali programe iz svojih delatnosti.

Grad Subotica će i dalje podržavati aktivnosti mesnih zajednica, rekla je Maria Kern Šolja i dodala da je ove godine za mesne zajednice predviđeno 400.000 dinara, za kupovinu goriva.

Predsednik Saveta MZ „Centar III”, Slobodan Vujković, naveo je, između ostalog da je cilj akcije velikog spremanja da se građanima koji žive u zgradama skrene pažnja da bi i oni trebalo da počnu da brinu o svojoj okolini.

Izvor: http://www.subotica.rs/sr/8097/akcija-velikog-spremanja-u-mz-centar-iii

Povratak...