f Druženje u znaku gelegunje u Subotici - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Druženje u znaku gelegunje u Subotici

14.06.2014

U prijatnim prepodnevnim časovima, povodom projekta „Drvo nije bilbord” građanska inicijativa čišćenja drveća od reklamnih i oglasnih letaka u centru grada protekla je u pozitivnoj atmosferi zajedničkog druženja tri udruženja građana i njihovih drugara.

Nakon doručka u parku i podele razglednica, gradskih pešačkih mapa i zelenih majica, dvadesetak prisutnih, podeljeni u tri grupe obišli su prostor gradskog centra u akciji spremanja gradskih gelegunja.

Bilo je reči o raznim subotičarijama, umetnosti i pejzažnoj arhitekturi.

Uz saradnju sa Sekretarijatom za zaštitu životne sredine Grada Subotice obezbeđena su sredstva za izradu majica, koja će biti poklonjena osnovnoj i srednjoj školi za obrazovanje i vaspitanje dece sa posebnim potrebama „Žarko Zrenjanin" a authentic vojvodina će u drugoj fazi projekta spremiti i izložbu sa ponovljenom porukom da se u budućnosti pokuša smanjiti trend ovakve vrste oglašavanja u našem gradu, skrene pažnja na važnost očuvanja životne sredine i opšte higijene gradskog prostora.

Uprkos tome da ovaj projekat nije, niti može biti nikakav pravac za proiznalaženje kvalitetnih i dugoročnih rešenja, organizatori se ovom prilikom zahvaljuju svim drugaricama i drugarima na prisustvu i podršci.

Detaljnije na http://www.subotica.com/vesti/druzenje-u-znaku-gelegunje-id19636.html.

Izvor: http://www.subotica.com/vesti/druzenje-u-znaku-gelegunje-id19636.html

Povratak...