f Zakorovljena javna površina na Prozivci u Subotici - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Zakorovljena javna površina na Prozivci u Subotici

14.06.2014

Javna površina na Prozivci je skorz zakorovljena i predstavlja leglo komaraca. Dodatni problem je što se u blizini nalazi igralište, što pojačava alergijske reakcije kod naših najmlađih sugrađana koji su alergični na polen trava i drugog korova. U subotičkoj Čistoći objašnjavaju da oni kose i održavaju gradske površine po programu i da se ovih dana očekuje potpisivanje ugovora sa gradom,o uređenju zaparloženih površina.

Zbog neodržavanja zelenila prostor iza pijace “Zelenac” predstavlja ruglo. Ceo deo je neuredan i zarastao u travu. Vlasnik jednog kafića u blizini objašnjava da iako oni redovno kose površini ispred objekta, površinu preko puta od njih niko ne održava. Žalili su se komunalnoj policiji i inspekciji.

U Javnom komunalno preduzeću “Čistoća i zelenilo” kažu da su do sada već pet puta kosili površine po programu.Svaki građanin ima pravo na uvid u plan o održavanju grada.

Uređene zelene površine predstavljaju i predslov za zdravili i kvalitetniji život.Naročito sada kada buja vegetacija, a koncentracija polena trave i drugog korova je na visokom nivou. Na žalost, ovo je samo jedan od primera, gde zakorovljene površine u Subotici predstavljaju ruglo grada.

Izvor: http://www.subotica.com/vesti/zakorovljena-javna-povrsina-na-prozivci-id19635.html

Povratak...