f Još 5.000 tona smeća u Obrenovcu - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Još 5.000 tona smeća u Obrenovcu

13.06.2014

U Obrenovcu je ostalo da se iznese oko pet hiljada tona smeća, a do sada je izneto više od 30.000 tona, izjavio je direktor JKP "Obrenovac" Milan Vukašinović.

"Mi smo uz pomoć vojske, JKP 'Beograd' i drugih komunalnih preduzeća izneli više od 30.000 tona smeća, a proračuni su nam da je ostalo oko 5.000", kazao je Vukašinović, a saopštila Gradska opština Obrenovac.

On je rekao da će se ubuduće građani koji imaju kabasti otpad javljati Javnom komunalnom preduzeću kako bi im obezbedili mentalne kontejnere za odlaganja otpada. 

"Apelujem na građane da u naredna dva dana izbace sav kabasti otpad, kako bi se on odneo dok imamo pomoć vojske i dok su nam veliki kapaciteti. Ono što je jako bitno jeste da se niko ne ogluši na ovaj apel, jer ako ne bude komunalnog reda bićemo u velikom problemu", dodao je on. 

Direktorka Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju Dragana Despot izjavila je da taj Zavod radi svakodnevnu dezinfekciju hotela "Obrenovac", kasarne i svih objekata gde su smešteni evakuisani ljudi. 

"Mi smo do sada dezinfikovali više od 2.000 objekata. Dezinfikujemo objekte koji su očišćeni i građani moraju prvo da izbave sav otpad kako bi im dezinfikovali kuće, stanove i lokale", rekla je Despot.

Izvor:http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=06&dd=13&nav_category=12&nav_id=860555

Povratak...