f „Drvo nije bilbord“ - poziv Subotičanima da se priključe akciji - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

„Drvo nije bilbord“ - poziv Subotičanima da se priključe akciji

12.06.2014

Druženje u znaku gelegunje - građanska inicijativa čišćenja drveća od reklamnih i oglasnih letaka u centru grada, zakazana je za subotu, 14. jun u 10 časova.

Projekat „Drvo nije bilbord“ je društveno odgovorna kampanja, manifestacija u javnom prostoru pod koordinacijom Udruženja građana “authentic vojvodina” i Neformalne grupe građana „Nasmeši se Subotici“.

14. juna (subota) od 10.00 časova, pre same radne akcije, organizatori će sa svojim drugarima i drugaricama organizovati doručak u parku kod nulte tačke, kamenog stuba na Majmun placu.

Prilikom čišćenja drveća od reklamnih i oglasnih papira će se arhivirati od svake vrste po jedan primerak, sa namerom da se u narednoj fazi projekta postavi i tematska izložba sa ponovljenom porukom da se u budućnosti pokuša smanjiti trend ovakve vrste oglašavanja u našem gradu, skrene pažnja na važnost očuvanja životne sredine i opšte higijene gradskog prostora.

Sa malim projektima građanskih inicijativa i angažovane umetnosti, neopterećeni uobičajenim subotičarijama i palanačkim politikanstvom, razvijamo kreativne i proaktivne komunikacijske projekte posvećene promociji građanskog učešća u podsticanju lokalne međusektorske saradnje kroz spoj kreativnih industrija i savremenog turističkog menadžmenta, ističu Jugoslav Sivić i Igor Halasević, rukovodioci organizacije.

Ovom najavom organizatori srdačno pozivaju sve zainteresovane sugrađane/-ke, partnerska udruženja i stanare da se priključe akciji spremanja gradskih gelegunja i daju svoj doprinos projektu. U slučaju kiše i lošeg vremena šetnja će se otkazati za neku drugu priliku. 

Projekat „Drvo nije bilbord“ jeste nastavak višegodišnjih saradnji sa Sekretarijatom za zaštitu životne sredine Grada Subotice kroz koja su nastala izdanja promotivnih subotičkih razglednica, istraživački rad sa foto pričama o zelenoj arhitekturi lokalne baštine i subotičke istorije i uspešan projekat postavke reciklirane skulpture starih željezničkih znakova.

Izvor: http://www.subotica.com/vesti/drvo-nije-bilbord-poziv-suboticanima-da-se-prikljuce-akciji-id19611.html

Povratak...