f Ministarka Bogosavljević Bošković otvorila pogon za prečišćavanje otpadnih voda - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Ministarka Bogosavljević Bošković otvorila pogon za prečišćavanje otpadnih voda

11.06.2014

„Ako se trendovi potrošnje vode i rasta stanovništva nastave, procenjuje se da će se trećina ljudske populacije suočiti s nestašicom vode već 2025. godine“, rekla je ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković na svečanoj ceremoniji otvaranja pogona za prečišćavanje tehnoloških i sanitarnih otpadnih voda u fabrici Nestle u Surčinu. Ona je dodala da je iz tog razloga važno da prehrambena industrija i poljoprivredni proizvođači učestvuju u razvijanju održivog upravljanja sistemima za vodosnabdevanje i odvođenje otpadnih voda.

„Jedan od osnovnih ciljeva razvoja poljoprivrede i prehrambene industrije u Srbiji je podizanje konkurentnosti proizvoda na domaćem i na stranim tržištima, a jedino se kvalitetom i odgovornim odnosom prema zdravstvenoj bezbednosti hrane može opstati i biti uspešan“, istakla je ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Bogosavljević Bošković je rekla da se danas na našem tržištu može naći širok spektar proizvoda kompanije Nestle, što tržište čini bogatijim i podiže mu vrednost.

„Samo zajednički i uz razumevanje svih učesnika u lancu proizvodnje i prometa hrane možemo da ispunimo osnovni cilj strategije razvoja poljoprivrede i prehrambene industrije, a to je podizanje konkurentnosti proizvoda“, naglasila je ministarka Bogosavljević Bošković.

Ona je istakla da je sa kompanijom Nestle ostvarena odlična saradnja u oblasti bezbednosti i kvaliteta hrane i usklađivanja s relevantnim pravnim okvirom Evropske unije, ali i prilikom rada na Pravilniku o deklarisanju, označavanju i reklamiranju hrane.

Izvor: http://www.mpzzs.gov.rs

Povratak...