f Izložba fotografija posvećena ekologiji - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Izložba fotografija posvećena ekologiji

04.06.2014

U galeriji Kulturnog centra Čukarice na Banovom Brdu danas u 18.00 sati Centar za foto talente otvara devetu izložbu "EKO foto" čija je ovogodišnja tema odnos prema životnoj sredini, saopštio je Sekretarijat za zaštitu životne sredine Beograda.

Na izložbi će umetnici predstaviti i pozitivne i negativne primere iz svog okruženja koji se odnose na životnu sredinu.

Na konkurs Centra za foto talente ukupno je pristiglo 212 fotografija, od 54 autora, dok će na izložbi biti predstavljeno 69 fotografija 43 autora, od kojih će stručni žiri odabrati prva tri mesta i dodeliti zlatnu, srebrnu i bronzanu nagradu, u dve kategorije - najbolji autor i najbolja kolekcija fotografija jednog autora.

Na ovogodisnji konkurs, pored radova domaćih umetnika, pristigle su fotografije i iz Brazila, Kanade, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Izložba će biti otvorena do 9. juna, nakon čega se postavka seli u Majdanpek, a obici će još i 21 galeriju širom Srbije.

U Sekretarijatu za zaštitu životne sredine ističu da podržavaju "EKO foto" izložbu, jer je ekologija multidisciplinarna nauka koja pruža mogućnost podizanja svesti o važnosti zaštite životne sredine i kroz umetnost i komunikaciju sa javnošsću.

Izložba predstavlja jedan od 32 projekta koja su dobila sredstva na Javnom konkursu za finansiranje projekata iz oblasti zastite zivotne sredine, na teritoriji Beograda, u 2014. godini, pod nazivom "Beogradu s ljubavlju". Fond celog projekta iznosi 13 miliona dinara.

Centar za foto talente osnovan je 1995. godine i predstavlja organizaciju civilnog društva koja ima za cilj da predstavi život i kulturu življenja u gradskim i ruralnim sredinama, pre svega ukazujući na značaj zaštite životne sredine.

Izvor: http://zelenasrbija.rs/beograd/6803-izloba-fotografija-posveena-ekologiji

Povratak...