f Delez Srbija reciklirala 43 odsto otpada u 2013. godini - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Delez Srbija reciklirala 43 odsto otpada u 2013. godini

02.06.2014

Trgovinski lanac Delez Srbija (Delhaize Serbia) u 2013. je recikliro 43 odsto otpada, odnosno oko 6.000 tona, što je 14 odsto više nego 2012. godine, pokazuje danas objavljeni Izveštaj o merama održivog razvoja za prošlu godinu Delez grupe.

Primenom mera energetske efikasnosti u renoviranim prodavnicama ostvarene su uštede od dva odsto na računima za električnu energiju, devet odsto na troškovima grejanja i osam odsto na potrošenu vodu, precizirano je u saopštenju.

Istaknuto je i da 40 odsto prehrambenih proizvođača privatne robne marke kompanije Delez poseduje jedan od sertifikata koji prepoznaje Globalna inicijativa za sigurnost hrane (GFSI).

Podseća se i da je u okviru test projekta trgovina Maksi, koje posluju u sastavu Delez Srbija, "Ja volim svoj grad", sačuvano dva i po miliona kesa za jednokratnu upotrebu i donirano 500.000 dinara jednoj beogradskoj osnovnoj školi.

U pet Tempo centara postavljena su "eko-ostrva", mesta na kojima potrošači mogu odvajati otpad, a pored toga, najsiromašnijim porodicama donirano je 20,56 tona hrane preko nevladinih organizacija.

Naglašeno je da Izveštaj o održivom razvoju Delez grupe, međunarodnog maloprodajnog trgovinskog lanca koji posluje u devet zemalja, detaljno opisuje dostignuća kompanije u oblastima od značaja za lokalne zajednice u kojima posluje, kao što su klimatske promene, manjak resursa i zdravstvene potrebe potrošača, u okviru sektora maloprodaje.

Kao najvažniji rezultate u prethodnoj godini, Delez grupa navodi održivost privatne robne marke koja se ogleda u podršci održivoj poljoprivredi i zdravijoj hrani, kretanje ka nultoj količini otpada, zapošljavanje raznovrsne radne snage koja oslikava lokalne zajednice u kojima posluje, kao i rad na smanjenju uticaja jednog od glavnih faktora klimatskih promena u tom sektoru - emisije sistema hlađenja.

Izvor: http://zelenasrbija.rs/srbija/6792-delez-srbija-reciklirala-43-odsto-otpada-u-2013-godini

Povratak...