f Počelo uklanjanje divljih deponija u Zrenjaninu - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Počelo uklanjanje divljih deponija u Zrenjaninu

02.06.2014

Javno komunalno preduzeće "Čistoća i zelenilo" je u saradnji sa Gradom Zrenjaninom otpočelo uklanjanje divljih deponija iz grada za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 800 hiljada dinara.

Danijela Tančić zadužena za odnose sa javnošću u tom zrenjaninskom komunalnom preduzeću kazala je novinarima da je tokom akcije "Naš grad naše dvorište", u planu uklanjanje divljih deponija na 15 lokacija u gradu i ukazala da postoji veliki zdravstveni rizik za ljude od tih smetlišta.

"Najveći problem sa smetliš­tima je što se ona vrlo brzo 'vrate' nakon uklanjanja. Zato apelujemo da se otpad odlaže na mesta koja su za to predviđena - kućno smeće u kontejnere ili kante, koji se redovno prazne, a kabasti otpad besplatno u okviru akcija uklanjanja kabastog otpada koje sprovodimo minimum dva puta godišnje, ili takođe besplatno na gradsku deponiju", navela je ona.

Kako je naglasila, pojedince koji ne koriste niti jednu od predviđenih mogućnosti za odlaganje otpada i zagađuju grad, građani bi trebalo da prijave Komunalnoj policiji na broj telefona 023/315-0092.

Izvor: http://zelenasrbija.rs/srbija/6795-poelo-uklanjanje-divljih-deponija-u-zrenjaninu

Povratak...