f Formirana Komisija za razmatranje zahteva za angažovanje sredstava iz budžeta grada radi saniranja posledica poplava - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Formirana Komisija za razmatranje zahteva za angažovanje sredstava iz budžeta grada radi saniranja posledica poplava

22.05.2014

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali doneo je juče rešenje o formiranju Komisije za razmatranje zahteva za angažovanje sredstava iz budžeta grada radi saniranja posledica poplava. Predsednik komisije je gradski sekretar za finansije Slobodan Milosavljević, a zamenik predsednika je pomoćnik sekretara za finansije Duško Nikodijević. 

Članovi su Slaviša Janković (Sekretarijat za zdravstvo), Filip Abramović (Sekretarijat za zaštitu životne sredine), Ljiljana Radović (Sekretarijat za socijalnu zaštitu), Gordana Jelenić (Sekretarijat za finansije) i Marija Jančić (Sekretarijat za privredu).

Zadatak komisije je da nakon razmatranja prispelih zahteva za prenos sredstava obavi selekciju prema hitnosti i prioritetima i nakon toga pripremi predloge rešenja o angažovanju sredstava sa namenskog računa grada Beograda i predlog rešenja dostavi gradonačelniku grada Beograda na usvajanje. Komisija zaseda svakog radnog dana u 9.30 časova, ali i neradnim danima kada radi platni promet konsolidovanog računa trezora Republike Srbije. Takođe, korisnici ovih sredstava biće u obavezi da Komisiji dostave izveštaj o njihovom trošenju. Kontrolu namenskog trošenja sredstava prenetih radi saniranja posledica nastalih poplavom obavljaće Služba za budžetsku inspekciju.

Izvor: http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1603364

Povratak...