f AC SU – ETNAR seminar - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

AC SU – ETNAR seminar

21.05.2014

U okviru projekta ETNAR (Zagovaranje održive energetike i upravljanja prirodnim resursima u zemljama zapadnog Balkana i Turske) u Subotici je 20. i 21. maja, organizovan dvodnevni seminar za predstavnike civilnog sektora. 

Projekat realizuju Zelena akcija iz Hrvatske, CEKOR iz Srbije, Green Home iz Crne Gore, Centar za životnu sredinu i Centar za ekologiju  energiju iz Bosne i Hercegovine.

Akcenat je bio stavljen na uspešno planiranje i vođenje kampanja javnog zagovaranja u oblasti životne sredine, a učesnicima su, o svom iskustvu, govorili predstavnici iz regiona i Srbije. Naime, prisutni su informisani o modelima i načinima komunikacije i  uspostavljanja saradnje kako sa građanima, tako i  sa predstavnicima lokalnih zajednica. Ukazano je na značaj umrežavanja između organizacija koje se bave različitim aktivnostima, kao i o važnosti dobrih logističkih koraka.

Projekat je finansiran iz EU IPA programa za pomoć civilnom društvu, a teži se ka nastavku projekta i njegovom proširenju na zemlje iz regiona. Jedna od učesnica seminara je bila, Barbara Sudarević, iz Regionalnog Arhus centra Subotica.

Povratak...