f Promocija organske proizvodnje u Novom Sadu - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Promocija organske proizvodnje u Novom Sadu

22.05.2014

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor „UNIVEREXPORT DOO“ iz Novog Sada Dragoslav Vučurević potpisali su u Gradskoj kući Protokol o saradnji sa ciljem da se doprinese unapređenju organske proizvodnje na teritoriji Grada Novog Sada. Tim protokolom, Grad i „UNIVEREXPORT DOO“ saglasili su se da će sprovoditi zajedničke aktivnosti na promociji organske proizvodnje, a u skladu sa važećim Akcionim planom razvoja organske i kontrolisane proizvodnje u poljoprivredi na teritoriji Novog Sada.

- Sve je veća potražnja građana za zdravom hranom i mi smo to prepoznali kao veliku šansu da pomognemo našim poljoprivrednicima, a i „UNIVEREXPORT“ je, kao distributer tih proizvoda, prepoznao značaj u promociji zdrave hrane koju može da ponudi stanovništvu. Danas sa tom, jednom od najuspešnijih kompanija u Srbiji, formalizujemo saradnju koja podrazumeva promociju organske proizvodnje na razne načine – kroz nastupe na sajmovima, organizovanje i učešće na predavanjima i kongresima, konferencijama i putem saopštenja za medije, kroz učešće u projektima organske proizvodnje i kroz druge aktivnosti u skladu sa ovim protokolom. Zajednički cilj nam je da bude proizvedeno što više hrane visokog kvaliteta i da tu istu zdravu hranu što više približimo građanima Novog Sada, što ćemo, značajnim delom, uspeti i zahvaljujući ovom sporazumu - rekao je gradonačelnik Vučević i posebno istakao zalaganje Gradske uprave za privredu koja kontinuirano sprovodi i obezbeđuje podsticajne mere za razvoj organske proizvodnje.

Direktor „UNIVEREXPORT DOO“ Dragoslav Vučurević zahvalio se gradskoj vladi što je prepoznala važnost organske hrane u današnjem vremenu i istakao da je ta kompanija prva uvela u svoje markete pre tri-četiri godine zdravu, organsku hranu.

- Važno je da ljudima ukažemo na to koliko je značajna zdrava hrana i da prioritet uvek mora biti njen kvalitet. Mi smo otišli i korak dalje time što smo počeli da proizvodimo našu organsku hranu na 55 hektara, za šta smo već odradili sertifikaciju zemljišta, a ove godine očekujemo i zvanično dobijanje sertifikata – rekao je Vučurević i dodao da se nada da će već sledeće godine, sa zemljišta koje se obrađuje, na policama „UNIVEREXPORTA“ biti građanima na raspolaganju organski proizvodi uzgajani na toj zemlji.

Izvor: http://www.novisad.rs/promotsi-organske-proizvod-e-u-novom-sadu

Povratak...