f Krizni štab CSO za pomoć nakon poplava - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Krizni štab CSO za pomoć nakon poplava

19.05.2014

Pozivamo sve organizacije civilnog društva da nam se pridruže u planiranju i sprovođenju mera za period nakon povlačenja vode u korita.

U Građanskim inicijativama, Trg Nikole Pašića 9/9 (II sprat), je osnovan krizni štab koji će biti na raspolaganju svim organizacijama civilnog društva za aktivnosti usmerene na pomoć građanima Srbije nakon poplava. Dežurstvo u kriznom štabu će biti organizovano u periodu od 9h do 21h do daljnjeg. 
 
Krizni štab će organizovati alarmiranje svih svojih međunarodnih mreža civilnog društva, međunarodnih organizacija kao i donatora radi prikupljanja pomoći građanima Srbije.
 
Obaveštavamo sve organizacije civilnog društva da će svi resursi Građanskih inicijativa i okupljenih organizacija biti stavljeni na raspolaganje za organizovanje različitih aktivnosti usmerenih na pomoć građanima. Takođe krizni štab stoji na raspolaganju svima koji su aktivni u prikupljanju pomoći ili volontera. 
 
Krizni štab će odmah početi sa pripremama za period nakon prestanka poplava, kada će celoj državi biti potrebna ogromna pomoć za saniranje posledica i podršku ljudima koji su izgubili svoju imovinu.

Pozivamo sve organizacije civilnog društva da nam se pridruže u planiranju i sprovođenju mera za period nakon povlačenja vode u korita.

S obzirom na činjenicu da je u ovom trenutku neophodno prikupljanje opreme i hrane za bebe, obaveštavamo sva zainteresovana udruženja i građane da će krizni štab poslati apel za prikupljanje opreme i hrane za bebe i decu (hrana, odeća, oprema, higijena, pelene itd). Ukoliko je potrebno, timovi će ovaj materijal distribuirati na mesta gde je najneophodniji u dogovoru sa relevatnim akterima. Dok se voda ne povuče, nastavićemo sa prikupljanjem materijalne pomoć u odeći, hrani, sredstvima za higijenu, flaširanoj vodi i drugim stvarima koje su u ovom trenutku najpotrebnije, u sedištima udruženja širom Srbije.

Na Facebooku i Twitteru su pokrenuti nalozi „Udruženi građani za Srbiju“. U Srbiji je registrovano preko 22 hiljade udruženja sa nekoliko desetina hiljada aktivista, zaposlenih i podržavalaca.

Telefoni za informacije i podršku:
 
011 3398637
011 3398939
011 3398360

Tim kriznog štaba Udruženi građani za Srbiju

Građanske inicijative
Trg Nikole Pašića 9/2/9
11000 Beograd
011/3398-637
civin@gradjanske.org
www.gradjanske.org

Izvor: http://tacso.org/news/events/default.aspx?id=10641&langTag=sr-SP-Latn

Povratak...