f AC SU - „Naše malo, je nekome mnogo“ - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

AC SU - „Naše malo, je nekome mnogo“

19.05.2014

Uplatom sredstava u visini od stotinu hiljada dinara Otvoreni univerzitet Subotica se odmah u subotu, 17. maja, priključio akciji pomoći stanovništvu ugroženom od poplava. Zajedno sa zaposlenima Udruženja TERRA'S i Arhus centrom individualno je odnešen prvi kontigent obuće, odeće i hrane u školu „Ivan Sarić“.

Na zajedničkom sastanku u ponedeljek, 19. maja, razmatrano je na koji način udruženo nastaviti sa dostavljanjem pomoći. Direktor, Otvorenog univerziteta, Blažo Perović, je pozvao sve zaposlene da se odazovu, shodno svojim mogućnostim, te će se prikupljena hrana, garderoba i higijenska sredstva, organizovano odneti u sabirne centre.

Snježana Mitrović, je obavestila da je Udruženje TERRA'S odmah uplatilo deset hiljada dinara, a da je u toku dogovor sa članovima, poljoprivrednicima o vrsti i količinama proizvoda koje mogu donirati. Zaposleni su odlučili da pozovu članove da uplate godišnju članarinu koja će u celosti biti prebačena na račun Vlade Srbije za saniranje štete od poplava.

Kao članovi Saveza eko-poljoprivrednika Karpatskog basena i CEEweb mreže sa sedištem u Budimpešti i Mreže organskih proizvođača Jugoistočne Evrope u Berlinu, Udruženje TERRA’S će uputiti apel za pomoć našoj zemlji, izjavila je Snježana Mitrović.

U zavisnosti od razvoja događaja i potreba, svi zaposleni, kao i partnerska udruženja Otvorenog univerziteta, su na raspolaganju, u cilju da se što pre normalizuje situacija, saopštio je direktor Blažo Perović.

Povratak...