f Kruševac gradi postrojenje za tretman otpadnih voda - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Kruševac gradi postrojenje za tretman otpadnih voda

15.05.2014

Tender za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Kruševcu biće raspisan u junu i u taj projekat biće uloženo 25 miliona evra, saopštile su danas lokalne vlasti u tom gradu.

Direktor kurševačkog javnog komunalnog preduzeća Vodovod Milutin Tasić rekao je novinarima da će tada biti potpisan i ugovor između Grada Kruševca,kao nosioca projekta i Nemačke razvojne banke (KfW) koja će obezbediti kredit.

Tasić je rekao da se sa konsultantskom kućom Gauf iz Minhena, razmatraju poslednji detalji oko idejnog rešenja budućeg postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

On je rekao da je postrojenje predvđjeno za područje od 90.000 ljudi te da će, osim kompletnog gradskog područja njime biti obuhvaćena i naseljena mesta Pakašnica, Modrica, Veliko Golovode i Kobilje.

Pomoćnik gradonačelnika za finansije, Miroljub Ćosić, kazao je da projekat ima dve dela, prvi se odnosi na proširenje kanalizacione mreže, koje će obuhvatiti skoro 70 kilometara, dok drugi podrazumeva postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

Predstavnik konsultantske kuće Gauf Dirk Jorman rekao je da bi do kraja godine trebalo da bude potpisan ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem za izvođača radova, a početkom 2015. planirani su izrada projektne dokumentacije i dobijanje građevinskih dozvola.

Jorman je dodao da bi građevinski radovi trebalo da počenu sredinom naredne godine ta da su završetak izgradnje i realizacija projekta planirani za oktobar 2016.

Izvor: http://zelenasrbija.rs/srbija/6750-kruevac-gradi-postrojenje-za-tretman-otpadnih-voda

Povratak...