f Intenziviran akcija košenja trave u Novom Sadu - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Intenziviran akcija košenja trave u Novom Sadu

07.05.2014

Pomoćnici gradonačelnika Novog Sada Vladimir Stojković, Vanja Vučenović i Miroje Jovanović učestvovali su u akciji košenja i sakupljanja trave u organizaciji JKP „Gradsko zelenilo“. Oni su zajedno sa direktorom Milanom Novakovićem i zaposlenima u administraciji tog preduzeća duž Limana 3 i 4 i Bulevara Evrope pomagali u rešavanju problema nabujale vegetacije čije košenje kasni. Naime, zbog velike količine padavina i nedovoljnog broja radnika „Gradskog zelenila“ na terenu, u pojedinim delovima grada kasni drugi krug košenja trave. S obzirom na to da to javno preduzeće ima višak radnika zaposlenih u administraciji, oni će od danas pa u naredna tri dana biti raspoređeni na terenu, dok će u administraciji biti obezbeđen samo minimum procesa rada.

- Situacija koju smo danas zatekli na terenu uzrokovana je jednom vanrednom situacijom, jer je nakon obilnih padavina došlo do bujanja vegetacije, a činjenica je da nema dovoljno terenskih radnika. Građani opravdano negoduju i upravo zbog toga smo preduzeli ovaj korak. Nama su interesi građana na prvom mestu i oni ne smeju da snose posledice zbog viška radnika u administraciji. U svakom javnom preduzeću fokus treba da je na radu zasnovanom na osnovanoj delatnosti, i da se krene u transformaciju strukture zaposlenih kako bi se usluge, koje građani kao poreski obveznici plaćaju, suštinski ispoštovale - rekao je Vladimir Stojković i dodao da Grad Novi Sad podržava ovu vrstu inicijative rukovodstva, kao i sprovođene akcije košenja svaki put kada radovi na terenu iz bilo kojih razloga budu kasnili.

Direktor JKP „Gradsko zelenilo“ Milan Novaković rekao je da je u administarciji zatekao višak radnika kada je preuzeo dužnost, a da se od tada ukupan broj zaposlenih nije povećavao.

- U administraciji preduzeća mora da se smanji broj i izmeni struktura zaposlenih, jer je ovo stanje neodrživo. Ja sam procenio da je urgentno stanje, reagovao u interesu građana i kao direktor doneo odluku da i oni koji sede u admnistraciji, a nema ih malo, pruže maksimalnu podršku svojim kolegama na terenu. Plan je da do subote zelene površine dovedemo u redovno stanje, a sledeće je dovođenje u red korovskih površina - rekao je direktor Novaković i dodao da je danas od sedam časova na terenu oko 80 radnika čija je to redovna delatnost iz sektora Zelenilo, 25 iz sektora Mehanizacija i više od 60 ljudi iz administracije.

Izvor: http://www.novisad.rs/intenzivirana-aktsi-koshe-trave-u-novom-sadu

Povratak...