f Tradicionalna akcija „Za zeleniji Beograd” - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Tradicionalna akcija „Za zeleniji Beograd”

06.05.2014

JKP „Zelenilo – Beograd” i ove godine organizuje tradicionalnu akciju „Za zeleniji Beograd”. Cilj akcije je pozitivan odnos Beograđana prema zelenilu i cveću, kojom se oni motivišu da u pozitivnoj konkurenciji izaberu najlepše zelene prostore u njihovom okruženju, u pet kategorija. Biraće se najlepša zelena površina oko stambene zgrade, najlepši balkon, zelena površina ispred poslovnog objekta, školsko dvorište i najleše zelenilo oko predškolske ustanove. Na početku akcije takmičenje se sprovodi na nivou opština, koje biraju po troje najboljih u svih pet kategorija. 

Osvajači prvih mesta, sa svih deset gradskih opština, učestvuju u takmičenju koje će se održati na nivou grada. Završna svečanost, na kojoj će biti proglašeni „najbolji od najboljih”, a koja se tradiconalno održava u prostorijama JKP „Zelenilo – Beograd” na Malom Kalemegdanu, biće održana krajem juna. 

JKP „Zelenilo – Beograd” već dvanaest godina zaredom, zajedno sa učesnicima kojih je svake godine sve više, ovom akcijom daje primer kako se treba odnositi prema sredini u kojoj živimo podizanjem ekološke sveti građana o značaju, zaštiti i unapređenju zelenih površina. Ova akcija se sprovodi uz podršku Sekretarijata za komunalne i stambene poslove, Sekretarijata za zaštitu životne sredine, Službe za komunikaciju i koordinaciju odnosa sa građanima (BEOKOM), kao i deset gradskih opština.

Izvor: http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1599718

Povratak...