f Agencija za zaštitu životne sredine predstavljena na sastanku Mreže evropskih agencija za životnu sredinu - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Agencija za zaštitu životne sredine predstavljena na sastanku Mreže evropskih agencija za životnu sredinu

28.04.2014

Direktor Agencije za zaštitu životne sredine, gospodin Filip Radović, održao je prezentaciju o Agenciji na 22. plenarnom sastanku Mreže evropskih agencija za životnu sredinu, održanom u Beču od 24. do 25. aprila. Ovom prilikom, predstavljen je napredak Agencije u uspostavljanju sistema integralnog monitoringa životne sredine kao i rezultati vezani za vođenje nacionalnog informacionog sistema životne sredine. Posebno je naglašen uspeh Agencije ostvaren u procesu izveštavanja na nacionalnom i međunardonom nivou sa naglaskom na ostvarene rezultate u oblasti saradnje sa Evropskom agencijom za životnu sredinu (EEA).

Takođe, ovom prilikom je direktor Agencije pokrenuo inicijativu za potpuno i formalno učlanjenje Republike Srbije u EEA čime bi se dao značajan doprinos procesu evropskih intergracija. Ova inicijativa je naišla na nepodeljenu podršku i biće razmatrana od strane relevantnih evropskih intstitucija.

Izvor: http://www.sepa.gov.rs/

Povratak...