f Unaprediti sistem protivgradne zaštite i efikasne odbrane od poplava - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Unaprediti sistem protivgradne zaštite i efikasne odbrane od poplava

05.05.2014

U Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine danas je održan sastanak ministra prof. dr Snežane Bogosavljević Bošković sa načelnikom Sektora za vanredne situacije MUP – a Srbije Predragom Marićem na temu unapređenja sistema protivgradne zaštite i efikasne odbrane od poplava. 

Tokom sastanka ministar prof. dr Bogosavljević Bošković detaljno je informisana o aktivnostima koje sprovodi Sektor za vanredne situacije kada je reč o protivgradnoj zaštiti i odbrani od poplava. S obzirom da posledice od šteta na usevima usled vremenskih neprilika poput grada i sličnih vremenskih nepogoda snose poljoprivredni proizvođači, ministar Bogosavljević Bošković insistirala je na unapređenju dobrog sistema zaštite.
 
Ovom prilikom načinjen je iskorak u rešavanju problema s kojim se poljoprivrednici suočavaju svake godine i na vreme je uspostavljena dobra koordinacija sa nadležnim organima. Zajedničkim nastupom nastaviće se sa sprovođenjem aktivnosti u cilju unapređenja sistema zaštite i obezbediti kontinuitet u sprovođenju mera, zaključeno je danas na sastanku u Ministarstvu.
 
Sezona protivgradne zaštite počela je 1. maja ove godine sa 8.500 raketa što je dovoljno za prvi talas.
Izvor: http://www.mpsv.gov.rs

Povratak...