f MZ "Novi grad" u korovu - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

MZ "Novi grad" u korovu

28.04.2014

Meštani MZ Novi grad, koja je jedna od uređenijih mesnih zajednica, poslednjih desetak dana žive okruženi velikim korovom kojeg nema ko da pokosi.Predstavnici mesne zajednice, kao i njeni građani, kažu da je ovo naselje bilo uređeno dok je postojao higijeničar koji je redovno održavao zelene površine, ali od kako je njegovo radno mesto ukinuto i od kako je Čistoća preuzela ovaj posao, naselje je zaraslo u korov. Sa druge strane u ovom preduzeću kažu da je programom predviđeno da se prvo kose prioriteti kao što su parkovi u centru grada i saobraćajnice, ali i da će bez obzira na to svi blokovi biti završeni do 10. maja do kada programski traje košenje.

Matija Stantić je predsednica kućnog saveta jedne od zgrade u ulici Ištvana Lataka oko koje je irastao veliki korov. Po njenima rečima ovako veliki korov nikada nije bio u ovom naselju, pogotovo dok je higijeničar zaposlen u ovoj mesnoj zajednici održavao zelenu površinu.

S obzirom na to da se iz budžeta grada više ne odvaja novac za higijeničara po mesnim zajednicama, ovaj posao sada obavlja JKP Čistoća i zelnilo.

Sezona košenja je otpočela 10. aprila i trajaće do 10 maja, a kosi se po prioritetima, odnosno tačno po programu Direkcije za izgradnju grada. Najpre se kosi u centru grada, pa zatim velika blokovska naselja kao što su Prozivka, Radijalac i dalje po prioritetima. Jaka kiša koja je padala prethodnih dana takođe je doprinela jačem bujanju vegetacije što je dodatno stvorilo probleme radnicima Čistoće.

Meštani ovog naselja, kao i drugih manje prioritetnih naselja moraće da se strpe do posle prvomajskih praznika kada će ekipe čistoće nastaviti sa košenjem. Sve u svemu do 10. maja, sva nasalja bi trebalo da budu uredno pokošena.

Izvor: http://www.subotica.com/vesti/mz-novi-grad-u-korovu-id19156.html

Povratak...