f Počelo prolećno uređenje grada Beograda - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Počelo prolećno uređenje grada Beograda

24.04.2014

Zajedničkom akcijom javnih komunalnih preduzeća „Beograd-put”, „Gradska čistoća” i „Beogradski vodovod i kanalizacija” na čišćenju podzemnog prolaza ispred Palate „Albanija”, danas je započelo prolećno uređenje grada. Na poslovima uklanjanja grafita, plakata, popravke stepeništa, osvetljenja i krečenja angažovano je ukupno 60 radnika sa potrebnom mehanizacijom. Sve ove aktivnosti koordinira „Čvorište”.

Darko Glavaš, načelnik „Čvorišta”, podsetio je da grad Beograd svake godine posle zimske sezone počinje sa generalnim uređenjem grada, a među prvim poslovima uvek je i uređenje podzemnih prolaza.

– Većina podzemnih prolaza datira iz sedamdesetih godina prošlog veka i oni zahtevaju stalnu brigu i održavanje. Prolaz kod Palate „Albanija” ima ukupno šest ulaza i četiri pokretna stepeništa, a posle će se raditi prolaz u Nušićevoj, kod hotela „Moskva”, i dalje ka Zelenom vencu, Novom Beogradu, Autokomandi i Sajmu. Danas na uređenju prolaza rade četiri ekipe, kod „Albanije”, u Nušićevoj, kod „Ušća” i Autokomande i tim tempom ćemo nastaviti dok sav posao ne bude završen. Uklanjaju se grafiti, popravljaju gazišta, pokretne stepenice, a ovu priliku iskoristićemo i da popišemo šta sve još treba uraditi na infrastrukturnoj obnovi podzemnih prolaza – rekao je Darko Glavaš, apelujući i na sugrađane da odgovornim odnosom doprinesu da grad bude što čistiji.

Na današnjem uređenju podzemnih prolaza rade dva specijalizovana vozila za odgušenje „Beogradskog vodovoda i kanalizacije”, „Beograd-put” ima četiri ekipe sa ukupno 20 radnika, a „Gradska čistoća” grupu radnika sa kompresorima i prskalicama za uklanjanje plakata i grafita.

Tokom narednih dana radiće se i na dodatnom uređenju trgova, kako bi grad bio spreman i za posetu turista povodom predstojećeg Beogradskog maratona. U proteklim danima su očišćene gradske fontane, uređeni parkovi i posađeni cvećnjaci ispred reprezentativnih objekata.

Izvor: http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1597929

Povratak...