f "Sat za našu planetu" po šestu put u Srbiji - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

"Sat za našu planetu" po šestu put u Srbiji

28.03.2014

Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine podržalo je i ove godine globalnu volontersku akciju “Sat za našu planetu”, koja će biti održana 29. marta u 20.30 sati, kada će na sat vremena, škole, javne institucije i spomenici širom sveta isključiti rasvetu.

“Sat za našu planetu” je inicijativa Svetskog fonda za prirodu (WWF) u koju se uključuju pojedinci, organizacije, institucije i kompanije i šalju snažnu poruku kako je moguće preduzeti nešto po pitanju ublažavanja klimatskih promena. Pored toga što donosi konkretnu uštede energije, ova akcija doprinosi jačanju svesti kod građana o važnosti održivog korišćenja prirodnih resursa i uključivanja u projekte zaštite prirode.

Inicijativa Sat za našu planetu nastala je 2007. godine u Sidneju, a već 2009. i Srbija se priključila ovoj manifestaciji. Prošle godine kampanju je podržalo više od dve milijarde ljudi iz 154 zemlje i preko 7.000 gradova, dok se u Srbiji priključilo 60 gradova i opština, kao i brojne škole, kompanije i organizacije civilnog društva.

Centralne manifestacije u okviru akcije „Sat za našu planetu“ biće održane u subotu 29. marta 2014. godine, od 20.30 časova do 21:30, na Trgu Republike u Beogradu, Trgu Slobode u Novom Sadu i u Nišu na niškom keju.

Građani mogu da se uključe u ovu akciju i daju doprinos prisustvom javnim događajima u gradovima širom Srbije, ali i uključivanjem u Fejsbuk kampanju “Najlepše stvari se uvek dešavaju u mraku” (www.facebook.com/WWFSerbia), gde će uz brojne poznate ličnosti moći da učestvuju kako u književnom, tako i u foto konkursu.

Izvor: http://www.merz.gov.rs/cir/aktuelnosti/sat-za-nasu-planetu-po-sesti-put-u-srbiji

Povratak...