f Zamena filterskog peska u Fabrici vode u Užicu - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Zamena filterskog peska u Fabrici vode u Užicu

19.03.2014

Direktor užičkog "Vodovoda" Dragan Simić rekao je da će kompletna zamena filterskog peska u užičkoj fabrici vode biti završena za dve do tri nedelje u skladu sa naloženim merama sanitarne inspekcije.

Simić je ponovio da je voda u Užicu bezbedna za piće i spremanje hrane pozivajući se na danas saopštene rezultate analiza Instituta "Batut" iz Beograda koji je u vodi konstatovao mali broj slobodno živećih organizama - nematoda.

On je novinarima kazao da se od danas obavlja dopuna filterskog peska u taloženju vode i da je "Vodovodu" naloženo ispiranje rezervoara, dezinfekcija mreže, stalna kontrola hlora u vodi i uzorkovanje vode u češćim intervalima što se, naveo je, sprovodi.

Simić je rekao da je dobijena saglasnost lokalne samouprave za nabavku po hitnom postupku filterskog peska i druge neophodne opreme i da je u planu zamena crpne stanice u Turici.

Direktor "Vodovoda" je kazao da je to preduzeće uputilo zahtev nadležnim inspekcijama za pojačanu kontrolu potencijalnih zagađivača u slivu reke Sušice.

Sa izvorišta te reke se od 7. februara ove godine Užičani snabdevaju vodom posle zabrane korišćenja vode sa akumulacije Vrutci zbog pojave algi 26. decembra prošle godine.

Izvor: http://zelenasrbija.rs/srbija/6529-zamena-filterskog-peska-u-fabrici-vode-u-uicu

Povratak...