f Eko-kampanja - Stop trovanju ptica grabljivica! - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Eko-kampanja - Stop trovanju ptica grabljivica!

13.03.2014

U Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode održan je skup na temu: „Stop trovanju ptica grabljivica!“ u okviru istoimene kampanje, što je bila i tema konferencije za štampu u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine održane dana 06. marta 2014. godine. 

Predavanje je održao Marko Tucakov – ornitolog, stručni saradnik Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode. Skup je deo eko- kampanje u okviru koje su predstavljeni poster, letak i eko-spot „Stop trovanju ptica grabljivica“, u izdanju Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode.

Zloupotreba pesticida u velikoj meri desetkuje faunu, i to ne samo onu koja se u poljoprivredno-proizvodnom smislu smatra štetnom, već i strogo zaštićene vrste, pa i neke svetske retkosti. Predavanje je dalo odgovore na pitanja: Kako se boriti protiv zloupotrebe pesticida u prirodi?, Kako i sa kime raditi da se ona zaustavi? Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, ustanova koja je zakonski staralac strogo zaštićenih vrsta u Vojvodini, ova kampanja pokušava da smanji negativan uticaj štetnih preparata na živi svet.

Izvor: http://www.ekourb.vojvodina.gov.rs

Povratak...