f Nastavlja se akcija raščišćavanja „divljih” deponija u Beogradu - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Nastavlja se akcija raščišćavanja „divljih” deponija u Beogradu

13.03.2014

Ekipe JKP „Gradska čistoća” danas su započele saniranje nelegalnih smetlišta iz Pinosave, Kumodraške i Mokroluške ulice. Za tu potrebu angažovano je 12 komunalnih radnika, šest transportnih vozila i dve građevinske mašine.

JKP „Gradska čistoća” je u prethodnih nekoliko dana saniralo više „divljih” deponija i to sa lokacija u Vladimira Popovića, preko puta hotela „Crowne Plaza”, Maršala Tita u Surčinu, ugao Ulice porodice Trajković i Bulevara oslobođenja, u Beranskoj, Zemljoradničkoj, Mite Cenić i iz prolaza Limske i Borisavljevića. Sa tih osam lokacija odneto je ukupno 430 kubika raznog komunalnog otpada.

„Divlje” deponije ne samo što šalju ružnu sliku o našem gradu nego i predstavljaju potencijalnu opasnost po zdravlje sugrađana. Ne postoje gradske opštine koje su najugroženije, jer „divljih” deponija, nažalost, ima u svim delovima grada i na svim lokacijama predstavljaju ozbiljan problem.

Akcijom saniranja velikog broja „divljih” deponija iz „Gradske čistoće” žele ponovo da skrenu pažnju sugrađana da otpad ne treba da bacaju tamo gde mu nije mesto. Da umesto na zelene površine na prilaznim putevima Beogradu, smeće iz svojih vozila izbace u prvi kontejner, da šut ne ostavljaju pored kontejnera i na javne ili privatne površine, već da se jave „Gradskoj čistoći”, koja će taj šut deponovati na način koji je propisan i koji ne ugrožava životnu sredinu. 

„Čistoća” podseća da je „Vinča” jedina javna deponija u Beogradu, a da Beograd pripada svima nama, i da ga samo zajedno možemo učiniti zdravijim, čistijim i lepšim mestom za život.

Izvor: http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1591287

Povratak...