f AC SU – Zapažanja Subotičanina Zdravka Erdeljana - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

AC SU – Zapažanja Subotičanina Zdravka Erdeljana

12.03.2014

Regionalni Arhus centar Subotica je posetio Zdravko Erdeljan koji je ukazao na određene nepravilnosti u gradu, te je uputio pismo sa fotografijama.

Što se tiče stanja drvoreda kod Gimnazije, prema njegovim rečima ima 14 stabala, devet je obeleženih mesta gde su stabla posečena, a na jednom mestu, umesto stabla, postavljen je saobraćajni znak.

Gospodin Erdeljan je prebrojao 26 stabala u drvoredu preko puta Gimnazije, tri mlada zasada, dva mesta gde su posečena stabla, od kojih je na jednom, takođe, postavljen saobraćajni znak.

Naglasio je da sličnih primera ima i na drugim mestima.

Poslao je i fotografiju na kojoj je zakorovljena površina pod ambrozijom preko puta SEVERA, ali je istakao da je takvih primera pouno u gradu.

Zdravko Erdeljan konstatuje da se bliži proleće i pita se - šta se može uraditi da se ovakve površine očiste?

Volonteri Arhus centra su obišči predmetne lokacije i uverili se u tačnost informacija. Povodom toga, prosleđen je zahtev Kontakt centru 024 u cilju rešavanja ovih porblema, koji je mnogo u našem gradu.

 

Arhus centar će nastaviti da prati rešavanje ekoloških problema građana i ujedno ih poziva da nastave sa obraćanjem Arhus centru kako bismo zajedno uticali na poboljšanje kvaliteta životne sredine u našem gradu.
Arhus tim

 

Povratak...