f Saradnja Srbije i Crne Gore u oblasti zaštite životne sredine - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Saradnja Srbije i Crne Gore u oblasti zaštite životne sredine

03.03.2014

Ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je u petak, 28. februara sa ministrom održivog razvoja i turizma u Vladi Crne Gore, Branimirom Gvozdenovićem o saradnji i razmeni iskustava u oblasti zaštite životne sredine.

Ministar Gvozdenović informisao je ministra Mihajlović o održanom skriningu Crne Gore za poglavlje 27, koje obuhvata pitanja iz oblasti životne sredine, i ponudio Srbiji pomoć crnogorskih stručnjaka koji su učestvovali u tom procesu.

Dogovoreno je, između ostalog, da Ministarstvo održivog razvoj i turizma Crne Gore prosledi Ministarstvu energetike, razvoja i životne sredine Srbije sva pitanja koja su im tokom skrininga postavljena, zajedno sa odgovorima, kako bi olakšali pripremu srpskog pregovaračkog tima.

Ministar Mihajlović je u razgovoru sa crnogorskim ministrom naglasila značaj objedinjavanja svih nadležnosti iz oblasti životne sredine u Srbiji u okviru jednog ministarstva.

Dvoje ministara izrazili su spremnost za saradnju dve zemlje na realizaciji projekata iz oblasti zaštite životne sredine i izradi zakonske regulative. Kao oblasti sa najvećim prostorom za saradnju i razmenu iskustava označeni su upravljanje otpadom i upravljanje otpadnim vodama.

Izvor: http://www.merz.gov.rs/cir/aktuelnosti/saradnja-srbije-i-crne-gore-u-oblasti-zastite-zivotne-sredine

Povratak...