f Prezentacija studije "Moguća rešenja vodosnabdevanja Bačke, Severnog i Srednjeg Banata na bazi mikro- i makro- regionalnih sistema" - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Prezentacija studije "Moguća rešenja vodosnabdevanja Bačke, Severnog i Srednjeg Banata na bazi mikro- i makro- regionalnih sistema"

03.03.2014

U Skupštini APV, 03. marta 2014. godine održana je prezentacija Studije „Moguća rešenja vodosnabdevanja Bačke, Severnog i Srednjeg Banata na bazi mikro- i makro-regionalnih sistema“, u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.

Pokrajinski sekretar Dr Slobodan Puzović je nakon uvodnih reči, upoznao prisutne sa stanjem u oblasti vodosnabdevanja, pre svega neadekvatnog kvaliteta vode za piće, pri čemu se kao najugroženiji regioni izdvajaju Severni i Srednji Banat, Zapadna i delom Južna Bačka. Prof. dr Božo Dalmacija sa Prirodno-matematičkog fakulteta, Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, Univerziteta u Novom sadu, prezentovao je Studiju „Moguća rešenja vodosnabdevanja Bačke, Severnog i Srednjeg Banata na bazi mikro- i makro-regionalnih sistema“, koja sveobuhvatno sagledava stanje definisanih ugroženih regiona, nudeći održive modele vodosnabdevanja i daje smernice za donosioce odluka u oblasti vodosnabdevanja u Vojvodini. Na taj način ova studija predstavlja polaznu osnovu za kreiranje dugoročne i održive politike vodosnabdevanja u APV.

Nakon prezentacije Studije, održana je diskusija, na kojoj su učešće uzeli predstavnici opština, komunalnih preduzeća i drugih institucija u APV.

Izvor: http://www.ekourb.vojvodina.gov.rs

Povratak...