f Pri kraju čišćenje kanala u MZ Peščara u Subotici - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Pri kraju čišćenje kanala u MZ Peščara u Subotici

27.02.2014

Privode se kraju radovi na čišćenju kanala u Mesnoj zajednici Peščara. Radove je finansirala Vlada Vojvodine, kanal se čisti od rastinja, a ovi radovi bi trebali da dovedu do manje vode na putevima, a samim tim i manje blata, za vreme velikih kiša. Ukoliko se za to stvore uslovi, kanal bi se u budućnosti mogao staviti i u funkciju navodnjavanja.

Radnici vodoprivrednog preduzeća DTD Severna Bačka za dan ili dva završiće radove na čišćenju kanala u Mesnoj zajednici Peščara. Kanal dužine od preko dva kilometra specijalni bager za tarupiranje i desetak radnika čiste od rastinja i stvaraju uslove za njegovu kolektorsku funkciju, što će značiti manje vode na putevima nakon velikih kiša, a samim tim i manje blata.

Ove radove, na inicijativu rukovodstva Mesne zajednice, finansira Vlada Vojvodine sa oko 1,5 miliona dinara. Inicijativa je usledila paralelno s prošlogodišnjom akcijom čišćenja kanala, koju su takođe organizovali rukovodioci Mesne zajednice, s obzirom da je kanal umesto i odvodne i dovodne imao “funkciju” smetlišta. Stoga, nadležni u ovom Mesnoj zajednici apeluju na građane da ubuduće ne bacaju smeće u kanal.

S obzirom na činjenicu da veliki broj stanovnika ove mesne zajednice živi u blizini kanala, a da neki od njih tu imaju i svoja imanja, sledeća faza njegovog razvoja mogla bi da bude i osposobljavanje za navodnjavanje.

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/dru-tvo/pri-kraju-i-enje-kanala-u-mz-pe-ara

Povratak...