f Predstavljeni ključni nalazi novog Godišnjeg zbirnog izveštaja - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Predstavljeni ključni nalazi novog Godišnjeg zbirnog izveštaja

18.02.2014

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom predstavila je danas u Medija centru ključne nalaze „Godišnjeg zbirnog izveštaja o utrošku sredstava koja su kao podrška programskim i projektnim aktivnostima obezbeđena i isplaćena udruženjima i drugim organizacijama civilnog društva iz javnih sredstava Republike Srbije u 2012. godini“.

Izveštaj predstavlja analizu podataka dobijenih od organa republičkog, pokrajinskog i lokalnog nivoa, koji su tokom 2012. godine pružali finansijsku i nefinansijsku podršku udruženjima i drugim organizacijama civilnog društva. Po prvi put su Izveštajem obuhvaćeni podaci institucija koje dodeljuju sredstva organizacijama civilnog društva sa sva tri nivoa vlasti.

Prema podacima koje je Kancelarija prikupila iz Upitnika na svim nivoima vlasti ukupno je odobreno 9.24 milijardi dinara u 2012. godini za finansiranje organizacija civilnog društva. Najviše projekata koji su podržani iz javnih sredstava odobreni su u oblasti sporta, zatim umetnosti i kulture, oblasti podrške dece i mladih, oblasti socijalne inkluzije, oblasti životne sredine.

Na skupu su govorili Ivana Ćirković, direktorka Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije, Duško Pejvić, vrhovni državni revizor u Sektoru za reviziju budžeta lokalnih vlasti, Svetlana Đukić, rukovodilac projekata operacije, Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji i Nemanja Nenadić, programski direktor, Transparentnost Srbija.

Milena Banović, šefica Odseka za planiranje i stvaranje podsticajnog okruženja za razvoj civilnog društva, Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom predstvila je Izveštaj i njegove ključne nalaze.

Izvor: http://civilnodrustvo.gov.rs/vesti/predstavljeni-kljucni-nalazi-novog-godisnjeg-zbirnog-izvestaja/#more-5543

Povratak...