f Potpisan ugovor o trećoj fazi izgradnje Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Leskovcu - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Potpisan ugovor o trećoj fazi izgradnje Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Leskovcu

14.02.2014

Ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine, prof. dr Zorana Mihajlović, ambasador Kraljevine Holandije Loran Stokvis i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović potpisali su u petak, 14. februara ugovor o nastavku izgradnje Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u tom gradu.

Za treću fazu izgradnje 88 kilometara kanalizacione mreže od 20 naselja do Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, Kraljevina Holandija je obezbedila 7,9 miliona evra.

Ministar Mihajlović je istakla da će sve što se radi u okviru ovog projekta pomoći da Leskovac bude obezbeđen komunalnom infrastrukturom i da može da razmišlja kako da privuče što više investitora. „Kada imate sređene komunalne probleme, onda je sve drugo mnogo jednostavnije i lakše“, ocenila je ministarka Mihajlović.

Ambasador Stokvis ocenio je da će rad na ovom projektu doprineti uspostavljanju dugotrajnog partnerstva i da predstavlja potencijal za saradnju i na drugim poljima.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je da će rešavanje problema otpadnih voda pomoći da se unapredi zaštita životne sredine i proizvodnja zdrave hrane u leskovačkom kraju, kao i da je važna sa aspekta pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.

Kada Centralno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda bude završeno krajem 2015. godine, moći će da sakupi i prečisti otpadne vode iz svih industrijskih pogona i domaćinstava u Leskovcu.

Za izgradnju Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda iz evropskih fondova, budžeta Srbije i grada Leskovca obezbeđeno je ukupno oko 25 miliona evra.

Izvor:http://www.merz.gov.rs/cir/aktuelnosti/potpisan-ugovor-o-trecoj-fazi-izgradnje-centralnog-postrojenja-za-preciscavanje-otpadnih

Povratak...