f Savetodavna radna grupa za zaštitu i unapređenje životne sredine osnovana u Batočini - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Savetodavna radna grupa za zaštitu i unapređenje životne sredine osnovana u Batočini

05.02.2014

Opštinsko veće Opštine Batočina usvojilo je 30. decembra 2013. godine odluku o osnivanju Savetodavne radne grupe za zaštitu i unapređenje životne sredine.

Prepoznajući značaj saradnje između lokalne uprave, civilnog društva i zainteresovane javnosti u kreiranju i sprovođenju politike životne sredine na lokalnom nivou Opštinsko veće u Batočini je oformilo Savetodavnu radne grupu za zaštitu i unapređenje životne sredine. 

Ovo savetodavno telo će činiti predstavnici opštinske uprave, Saveta za urbanizam, saobraćaj, komunalno-stambene delatnosti i zaštitu životne sredine Skupštine opštine Batočine, predstavnik mreže ekopoverenika Stalne konferencije gradova i opština, predstavnici udruženja,  zdravstvenih i obrazovnih institucija, privrednog sektora i sredstava javnog informisanja.

Osnivanjem Savetodavne radne grupe u opštini Batočina uspešno je završena kampanja organizacija civilnog društva i započeta saradnja u kreiranju održive politike životne sredine koja će biti zasnovana na učešću svih zainteresovanih strana.

Izvor: http://www.bos.rs/srp/arhiva-vesti/6/2014/02/05/savetodavna-radna-grupa-za-zastitu-i-unapredenje-zivotne-sredine-osnovana-u-batocini-.html

Povratak...