f Poziv na predstavljanje Zbirnog izvestaja - Kancelarija za saradnju sa civilnim drustvom - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Poziv na predstavljanje Zbirnog izvestaja - Kancelarija za saradnju sa civilnim drustvom

13.02.2014

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom predstaviće ključne nalaze drugog po redu „Godišnjeg zbirnog izveštaja o utrošku sredstava koja su kao podrška programskim i projektnim aktivnostima obezbeđena i isplaćena udruženjima i drugim organizacijama civilnog društva iz javnih sredstava Republike Srbije u 2012. godini“ održaće se u utorak, 18. februara 2014. godine u Velikoj sali Medija Centra, Terazije 3, sa početkom u 11 časova. 

Izveštaj predstavlja analizu podataka dobijenih od organa republičkog, pokrajinskog i lokalnog nivoa, koji su tokom 2012. godine pružali finansijsku i nefinansijsku podršku udruženjima i drugim organizacijama civilnog društva. Po prvi put su Izveštajem obuhvaćeni podaci institucija koje dodeljuju sredstva organizacijama civilnog društva sa sva tri nivoa vlasti.

Predstavnicima medija i zainteresovane javnosti na skupu će se obratiti:

Ivana Ćirković, direktorka Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije

Duško Pejvić, vrhovni državni revizor u Sektoru za reviziju budžeta lokalnih vlasti

Svetlana Đukić, rukovodilac projekata operacije, Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji

Nemanja Nenadić, programski direktor, Transparentnost Srbija

Milena Banović, šefica Odseka za planiranje i stvaranje podsticajnog okruženja za razvoj civilnog društva, Kancelarija zasaradnju sa civilnim društvom

Podaci predstavljeni u Izveštaju prikazuju stanje, iznose i odnos planiranih i dodeljenih finansijskih i nefinansijskih sredstava organizacijama civilnog društva, pružajući i pregled procedura dodele sredstava, direktnih i indirektnih korisnika, odnosno pregled organizacija civilnog društva čiji su programi i projekti podržani, kao i oblasti koje su finansirane, prikaz podržanih aktivnosti, pregled krajnjih korisnika i teritorijalnu raspoređenost finansiranih programa i projekata. Izveštavanje ovog tipa radi se u cilju jačanja sistema fiskalne odgovornosti i informisanja šire javnosti o svrsishodnosti utroška javnih sredstava, u cilju podsticanja integriteta i odgovornosti u radu državnih organa, jačanja poverenja građana u rad državnih organa, a takođe i u rad udruženja i drugih organizacija civilnog društva.

Pozivno pismo i agendu možete pronaći na sajtu: http://civilnodrustvo.gov.rs/vesti/predstavljanje-kljucnih-nalaza-novog-godisnjeg-zbirnog-izvestaja/#more-5521

Izvor: http://civilnodrustvo.gov.rs/vesti/predstavljanje-kljucnih-nalaza-novog-godisnjeg-zbirnog-izvestaja/#more-5521

Povratak...