f U Beogradu brže i lakše do „eko-kesa” - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

U Beogradu brže i lakše do „eko-kesa”

29.01.2014

JKP „Gradska čistoća” uvodi još jednu novost za sve sugrađane koji učestvuju u akciji „Eko-kesa za čistiji grad”. Od 1. februara sugrađani će dolaziti u direkciju „Čistoće” u Ulici Mije Kovačevića 4, kako bi podigli „eko-kese” i bar-kodove za narednih godinu dana. 

Akcija je pokrenuta krajem maja 2012. godine i do danas se za učešće prijavilo oko 18.000 beogradskih porodica. Do sada su ta domaćinstva „eko-kese” dobijala na kućnu adresu svaki drugi mesec tokom godine. Međutim, kako se troškovi edukativne akcije uvećavaju sa porastom broja učesnika, a zbog racionalizacije i smanjenja troškova, JKP „Gradska čistoća” poziva sugrađane koji učestvuju u akciji da od 1. Februara, od 7 do 15 časova, dođu u direkciju preduzeća i preuzmu „eko-kese” za narednih godinu dana kako bi nastavili učešće u procesu reciklaže. 

„Gradska čistoća” podseća sugrađane da je jedna „eko-kesa” od 120 litara dovoljna za odlaganje reciklabilnog otpada za jednu sedmicu. Kada se kesa popuni papirom, tetrapak, plastičnom i metalnom ambalažom, na nju se lepi jedinstveni bar- kod i iznosi se na trotoar, na vidno mesto, u blizini neke veće saobraćajnice ili pored kontejnera, od 20 do 22 časa, i to danima posebno određenim za svaku opštinu. (Novi Beograd ponedeljkom, Zemun utorkom, Čukarica sredom, Savski venac i Rakovica četvrtkom, Vračar i Zvezdara petkom, Stari grad i Palilula subotom i Voždovac nedeljom).

Sugrađani će učešćem u akciji, zajedno sa „Gradskom čistoćom”, značajno uticati na očuvanje životne sredine i povećanje otpada koji se reciklira, a tako i produžiti životni vek jedinoj javnoj gradskoj deponiji „Vinča” u korist svih Beograđana. Pored toga, „Čistoća” će sugrađanima koji učestvuju u akciji, učitavanjem bar-kodova sa „eko-kesa” na pogonu „Otpad”, gde se one i dopremaju, obezbediti i retroaktivni popust od 20 odsto na uslugu odvoženja smeća.

Pozivom na broj Info centra „Čistoće” 011/ 3314- 000, svakog radnog dana od 7 do 15 časova, sugrađani mogu da dobiju i pomoć obučenih operatera, kako povodom učešća u akciji „Eko-kesa za čistiji grad” tako i o svim drugim aktivnostima tog preduzeća.

Izvor: http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1583877

Povratak...