f Ekološki kokursi za mlade aktiviste - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Ekološki kokursi za mlade aktiviste

14.01.2014

Evropski omladinski centar raspisao je nagradne konkurse "Zeleni pečat" i "Zeleni aktivista", koji su namenjeni kancelarijama za mlade i pojedincima koji se bave promovisanjem pozitivnih modela građanskog aktivizma u oblasti zaštite životne sredine.

Kancelarija za mlade koja se najviše zalaže za principe zaštite životne sredine može da osvoji nagradu "Zeleni pečat" i opremu po želji za svoju kancelariju u vrednosti od 1.000 evra.

Na konkurs "Zeleni aktivista" mogu da se kandiduju pojedinci starosti izmedju 15 i 30 godina, koji su angažovani u aktivnostima u oblasti zaštite životne sredine.

Cilj te nagrade je promovisanje mladih ljudi koji sopstvenim trudom doprinose zajednici u oblasti životne sredine i zato mogu da budu uzor drugim mladima, a nagrada je profesionalni fotoaparat u vrednosti do 500 evra.

O pobednicima konkursa odlučivaće jedan glas publike i jedan glas stručnog žirija, a prijave za konkurs mogu se slati do 31. januara ove godine.

Glasanje za one koji su konkurisali na fejsbuk strani Zeleni aktivista trajaće do 7. februara, a nagrade će biti uručene polovinom februara u Beogradu.

Detaljnije informacije, kao i prijava za konkurs, mogu se pronaći na sajtu Zeleni aktivista (www.zeleniaktivista.com).

Konkursi se organizuju kroz projekat "Životna sredina u omladinskoj politici u Srbiji", koji realizuju Evropski omladinski centar, Centar za ekonomiju, politiku, ekologiju i razvoj i Srpski centar za ekoloska istrazivanja.

Sredstva za inicijativu je obezbedio Regionalni centar za životnu sredinu sa Švedskom agencijom za medjunarodnu razvoj i saradnju.

Izvor: http://zelenasrbija.rs/srbija/6276-ekoloki-kokursi-za-mlade-aktiviste

Povratak...