f Konsultativna radionica „Politika životne sredine i procesi pristupanja Srbije Evropskoj uniji: Očekivanja i izazovi“ - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Konsultativna radionica „Politika životne sredine i procesi pristupanja Srbije Evropskoj uniji: Očekivanja i izazovi“

10.12.2013

U Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode  10. decembra 2013. godine održana je konsultativna radionica u okviru projekta „Politika životne sredine i procesi pristupanja Srbije Evropskoj uniji: Očekivanja i izazovi“. Radionicu  su organizovali Beogradska otvorena škola i Fondacija Konrad Adenauer.

Na konsultativnoj radionici o politici životne sredine i pristupanju EU prisustvovali su predstavnici lokalnih samouprava, organizacija civilnog društva i medija iz Vojvodine, kojima su se obratili  dr Slobodan Puzović, pokrajinski sekretar za urbanizam, graditelјstvo i zaštitu životne sredine, Miroslav Tadić, načelnik odelјenja za evropske integracije i međunarodnu saradnju u oblasti životne sredine u Ministarstvu energetike, razvoja i zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije i Ljubinka Kaluđerović, savetnica za oblast zaštite životne sredine Stalne konferencije gradova i opština. 

Učesnici konsultativne radionice su predstavili postojeće stanje životne sredine, sprovođenje zakona iz oblasti zaštite životne sredine, mogućnosti i obaveza u vezi procesa evropskih integracija, vezano za poglavlјe 27, kao i ulogu lokalnih samouprava, udruženja građana, državnih institucija i posebno predstavnika medija. Identifikovan je značaj ekonomskog, pravnog i stručnog aspekta u planiranju i realizaciji politike zaštite životne sredine.

Izvor: http://www.pzzp.rs/vest.php?id=170

 

Povratak...