f Udruženje “Hrabri čistač” postao član FEAD-a - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Udruženje “Hrabri čistač” postao član FEAD-a

20.12.2013

Udruženje industrije otpada Srbije „Hrabri čistač“, sada kao deo FEAD-a će intezivno raditi na stvaranju evropskog reciklažnog društva koje bi moglo da stimuliše privatni sektor, da unapredi ekspertizu, resurse i konkurentnost u privrednom okruženju.

U utorak, 17. decembra, u  Beogradu je održana redovna sednica Skupštine udruženja „Hrabri čistač“ u prisustvu rukovodstva i redovnih članova gde je usvojeno da će ovo udruženje od 01. Januara 2014. godine postati član FEAD-a, prestižnog udruženja evropske privatne industrije otpada. Ovom prilikom, usvojen je i novi statut udruženja čime je udruženje promenilo svoju organizacionu strukturu i dosadašnji naziv u Udruženje industrije otpada Srbije „Hrabri Čistač“.

„Odluka o pristupanju Udruženja industije otpada Srbije „Hrabri čistač“, prestižnom evropskom udruženju FEAD, za nas je veliki i značajan korak, jer će nam iskustvo 19 zemalja članica nacionalnih udruženja industrija otpada u velikoj meri pomoći da poslovanje našeg udruženja u Srbiji podignemo na viši nivo. O tome, koliko je pristupanje FEAD-u značajno govori i podatak da kompanije, članice udruženja koja su deo FEAD-a, uklanjaju čak 60 % komunalnog otpada i više od 75 % industrijskog i privrednog otpada u Evropi, a njihov promet iznosi 54 milijarde evra.“ istakao je Miodrag Mitrović, predsednik Udruženja industije otpada Srbije „Hrabri čistač“.

Udruženje industrije otpada Srbije „Hrabri čistač“, sada kao deo FEAD-a će intezivno raditi na stvaranju evropskog reciklažnog društva koje bi moglo da stimuliše privatni sektor, da unapredi ekspertizu, resurse i konkurentnost u dovoljno definisanom konkurentnom privrednom okruženju. Takođe, od ove saradnje se mogu očekivati i smernice za usaglašavanje regulative iz oblasti industrije otpada kako bi se uskladili zakoni koji su značajni u procesu pristupanja EU.

Izvor: http://www.ekologija.rs/udruzenje-hrabri-cistac-postao-clan-fead-a

 

Povratak...