f Opština Blace učestvuje na ekološkom konkursu - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Opština Blace učestvuje na ekološkom konkursu

04.12.2013

Opština Blace danas je saopštila da učestvuje u ekološkom nagradnom konkursu "Životna sredina za sve nas" koji organizuje Evropski omladinski centar u okviru SENSE, a finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj.

Kako kažu u toj opštini, konkurs se realizuje u okviru međunarodnog projekta kojim se ekologija podiže na viši nivo, uz napomenu da međunarodna zajednica smatra da u Srbiji ekološka pitanja u dovoljnoj meri nisu zastupljena na lokalnom nivou.

U Evropskom omladinskom centru kažu da je cilj tog projekta da putem aktivnosti posvećenih zaštiti životne sredine učine da ekologija postane bitan segment u životu mladih u Srbiji.

"U okviru ovog konkursa priznanjem pod nazivom 'Zeleni pečat' nagradićemo najaktivnije kancelarije za mlade širom Srbije", izjavio je programski organizator tog centra Draško Pudar.

On je naglasio da će u okviru konkursa i najaktivnijim mladim ljudima, koji svojim aktivnostima pozitivno utiču na okolinu po pitanjima vezanim za zaštitu životne sredine, biti dodeljena nagrada "Zeleni aktivista".

Izvor: http://zelenasrbija.rs/srbija/6142-optina-blace-uestvuje-na-ekolokom-konkursu

Povratak...